Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Tomatenprijzen allesbehalve normaal"

Nu al overaanbod tomaten?

Tholen - 2017 is nog maar net begonnen en de prijs voor tomaten liggen nu al op een laag niveau voor de tijd van het jaar. Kosten worden niet gespaard, er wordt geteeld onder belichting. Maar eten de consumenten deze tomaten wel in de winter? Of zijn er nu al te veel? "De prijzen liegen er niet om. Ze liggen al weken net boven de euro en schommelden op 3 januari rond de 1,10", vertelt Bjorn Franco van Rutoma. "Enkele weken geleden werd nog bijna drie euro betaald."



Overaanbod?
De handelaar geeft aan dat ook andere groenten en fruit voor een lage prijs worden verkocht omdat het over het algemeen zo'n rustige periode is. "Maar voor tomaten is het alles behalve normaal. Hopelijk duurt dit niet te lang voor de telers. Vroeger waren er geen tomaten verkrijgbaar in de winter en toen ze kwamen, waren ze prijzig. Nu zijn ze abnormaal goedkoop. Is er nu al een overaanbod?"

De Belgische AGF-groothandelaar Rutoma verkoopt een ruim assortiment groenten en fruit op de groothandelsmarkt in Evergem, nabij Gent. Vorig jaar heropenden ze de oude locatie in Jabbeke. Bjorn blikt tevreden terug op 2016. "Het is zeker niet makkelijk, we moeten de markt daar nog opbouwen. De ene dag is beter dan de andere, maar we mogen niet klagen."

Voor meer informatie:
Bjorn Franco
Rutoma BVBA
Eernegemweg 154
8490 Jabbeke
T: +32 - (050) 81 90 00
F: +32 - (050) 81 90 09