Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mirical langer houdbaar door aanpassing in logistiek en productie

Afgelopen jaar heeft Koppert Biological Systems een verbetertraject opgestart om de kwaliteit van haar product Mirical (de roofwants Macrolophus pygmaeus) naar een hoger niveau te tillen. Dit heeft geresulteerd in een verdubbeling van de houdbaarheid, waardoor Macrolophus nu nog fitter bij de klant aankomt.



Ten eerste is het dragermateriaal aangepast. Daarnaast zijn er veranderingen doorgevoerd in het logistieke proces, die een goede en noodzakelijke ventilering van het product waarborgen door de gehele keten.

Het onderzoek heeft zich gericht op de totale keten, waarbij er op meer dan 15 verschillende aspecten controles zijn uitgevoerd. Andre Bloem (TQM coördinator bij Koppert): "Er is hard gewerkt aan dit project. We hebben de aanpassingen getest op verschillende langere logistieke trajecten. De houdbaarheid van het product Mirical in het nieuwe dragermateriaal is bij strenge naleving van aangepaste transportcondities met 100% verlengd. Dat is een resultaat om trots op te zijn."
 
Productmanager Tim Bossinga: "We hebben te maken met levend materiaal. Het managen van het logistieke proces is iets waar Koppert zich mee onderscheidt. Maar natuurlijke bestrijders hebben nu eenmaal korte levensduur. Daarom adviseren we ook hier om na ontvangst het product direct toe te passen."

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com
Publicatiedatum: