Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Er is niets mis met Gotham Greens 'Ugly Produce”

De New Yorkse dakteler Gotham Greens van Gowanus Whole Foods verkoopt zijn gekneusde en beschadigde groenten tegen een gereduceerde prijs onder de naam Ugly Greens. De bladeren zijn dan misschien niet zo mooi, maar ze smaken net zo goed als de goed uitziende producten, beweert een vertegenwoordiger van het bedrijf.

"Het zijn verse, lokaal geteelde groenten met kleine schoonheidsfoutjes ", zegt Julie McMahon van Gotham Greens bij TheBrooklynPaper.com. "De smaak is hetzelfde: heerlijk.

Gotham Greens - die ook kassen in Greenpoint en Queens heeft - is begonnen deze afgedankte producten onder een eigen merk te verkopen tegen gereduceerde prijzen en pakt hiermee zowel de voedselverspilling aan als zijn eigen afvalproductie", zegt McMahon.

Het bedrijf is niet de enige die producten afzet die voorheen gezien werden als te lelijk voor de schappen in de supermarkt, zegt McMahon. Markten in het hele land hebben misvormde groenten in de afgelopen jaren toegevoegd aan hun assortiment om de kolossale hoeveelheid prima eetbare producten die eindigen op een stortplaats te verzilveren. "Dit is een onderdeel van een beweging die al bestaat en waarvan wij deel uit gaan maken", aldus McMahon.
Publicatiedatum: