Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
12 januari, Horst

Kantinebijeenkomst HNT in Limburg

LTO Glaskracht Nederland en Kas als Energiebron organiseren een kantine bijeenkomst over Het Nieuwe Telen in Zuid Oost Nederland. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 12 januari van 15.00 tot 16.30 uur bij Litjens Paprika BV, Kempweg 16, 6964 NE Horst.

Het hoofdthema van de bijeenkomst is teeltverbetering en energiebesparing door toepassing van Het Nieuwe Telen (HNT). Al meer dan 400 telers en teeltmanagers hebben de basiscursus HNT gevolgd. Wat zijn de ervaringen tot nu toe? En hoe kun je de kennis geleidelijk, in kleine stappen op je eigen bedrijf gebruiken?

Peter Geelen van Plant Monitoring.NL vertelt tijdens de bijeenkomst wat bereikt kan worden met HNT, zonder (grote) investeringen te plegen. De maatregelen zijn toegespitst op het toepassen van natuurkundige principes en kennis uit de plantfysiologie. Dit leidt tot een andere kijk op telen en klimaat regelen. Opvallend is vooral het meer gebruiken van het energiescherm tegen uitstraling, maar hoe voorkom je dat het vocht te hoog wordt? Bijvoorbeeld ventileren boven gesloten scherm om vochtafvoer te verbeteren, anders om gaan met ventilatie via luw- of windzijde en meer nadruk op een lage plantbelasting en optimaliseren van de licht/temperatuur verhouding. Hoe en waarom deze maatregelen goed werken wordt toegelicht tijdens de bijeenkomst.

De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk maar aanmelden vooraf is verplicht.

Voor meer informatie:
LTO Glaskracht Nederland
Aat Dijkshoorn
0681-613617
adijkshoorn@ltoglaskracht.nl
www.ltoglaskracht.nl
Publicatiedatum: