Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Witlofmarkt weer in dal

Tholen - In het witlof wordt er momenteel 'vollebak' geproduceerd. Volgens Gijs van Dongen was de vraag voor de feestdagen naar tevredenheid, maar is er op dit moment te veel aanbod. "Oktober en november verliepen goed, december was minder, alleen bij kerst was er een opleving. Momenteel is de productie enorm en de prijzen zijn gedaald. De witlofmarkt zit weer in een dal."



Voor kerst nog een opleving
Hij geeft aan dat de prijs zo'n 40 tot 50 cent is gedaald vergeleken met de dagen voor kerst. "Toen was de prijs nog rond de euro tot 1,20. Helaas hebben we nu te veel witlof. We hadden met z'n allen een beetje moeten remmen in de week tussen kerst en oud en nieuw. Hopelijk gaan er wat retailers grote acties voeren. Een goede vraag zou ons wel uit het dal kunnen helpen."

Hij hoopt dat de consumptie niet verder zal dalen. "We moeten er met z'n allen voor zorgen dat we goede producten blijven produceren, zodat de consumenten herhaalaankopen doen. Kwaliteit blijven aanbieden is belangrijk. Natuurlijk kunnen we de markt niet voorspellen. Vorig jaar verliep het matig tot slecht tot en met september. Toen was er van lieverlee minder aanbod en stegen de prijzen vrij snel naar een goed tot heel goed niveau. Hopelijk worden de eerste maanden van 2017 beter als die van 2016."

Voor meer informatie:
Gijs van Dongen
NatureĀ“s Gold Production B.V.
Meirseweg 37
4881 MJ Zundert
T: 0031 (0)76 5974403
M: 0031 (0)6 51589606
E: gijs@naturesgold.nl
W: www.naturesgold.nl