Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rien Paans, Verfru Europe:

"Grootste waterschade in Spaanse sla, andijvie en spinazie "

Tholen - Na de zware regenval in Spanje afgelopen maand is de vollegrondsgroentenaanvoer beperkt. "Zelf zijn wij gevestigd in de regio Tarragona en daar zijn geen waterproblemen, maar in het gebied Cartagena tot Murcia hebben alle groenten onder water gestaan. Ik verwacht dat daar de grote problemen op termijn nog gaan komen als de jonge aanplant in productie komt", vertelt Rien Paans van Verfru Europe.



"In het zuiden van Spanje is er met name veel sla, andijvie en spinazie verloren. Daarom zie je momenteel veel Fransen volop deze groenten in Tarragona aan het kopen zijn. Hier hebben we namelijk geen weersproblemen al is het 's nachts wel wat koud met temperaturen rond het vriespunt, maar we hebben geen problemen met de aanplant", vertelt Rien. Het grootste product van Verfru Europe is spitskool, gevolgd door bloemkool, broccoli en boerenkool.

"De prijzen van de vollegrondsgroenten liggen een stuk hoger dan vorig jaar. Doordat veel telers al moeite hebben om aan hun verplichte afspraken te voldoen, is er heel weinig product voor de vrije markt beschikbaar. De prijs van broccoli ligt wel 30/40% hoger dan vorig jaar. Broccoli kan best een stootje hebben, maar als het met de voetjes in het water staat, gaat het niet goed. Ook de prijs van ijssla ging net na de regenval sky-high.



Vanuit Spanje richt Rien zich volledig op klanten in Nederland en België. "Doordat we programma's met Spaanse telers maken, zijn de telers gegarandeerd van inkomen. 80% van onze handel is voorverkocht en wij verkopen aanvullend de meerproductie. We hebben onze vaste programma's richting snijderijen en zoeken aanvullend vaste lijnen in Nederland. Daarbij werken we bij voorkeur met één afzetpunt per groothandelsmarkt. Momenteel zijn we op vijf markten actief."

Voor meer informatie:
Rien en Arthur Paans
Verfru Europe
Mob Rien: +34 669221480
Mob Arthur: +34 639546103
rien@verfrueurope.com
arthur@verfrueurope.com