Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britten importeren Amerikaanse sla na Spaanse overstromingen

Supermarkten in het Verenigd Koninkrijk zien zich genoodzaakt over te gaan op de import van Amerikaanse groenten na recente overstromingen in Spanje, waar ze normaal gesproken 80% van hun versproduct vandaan halen.

Leveranciers vertelden aan de Guardian dat de oogsten uit de regio tot 30% van de ramingen gedaald waren door de huidige weersomstandigheden. De oogst van selderij is 40% lager dan normaal terwijl ook sommige citrusgewassen zoals mandarijnen en clementines zijn getroffen.

Anthony Gardiner van G's, een belangrijke supermarktleverancier actief in het Verenigd Koninkrijk en Spanje: "Door de overstromingen in dat deel van Spanje zijn er geblokkeerde wegen, ondergelopen expeditievoorzieningen en mobiele plukplatforms evenals gewassen die weg zijn gespoeld." Hij zei het de afgelopen week erg lastig te hebben gehad en dat de problemen een paar weken zouden kunnen aanhouden.

Volgens een woordvoerder van Sainsbury's: "Er is door de weersomstandigheden in Spanje een beperkt aanbod van sla maar de leveringen aan de winkels vinden nu plaats."

Aldi zei ook bepaalde tekorten te ervaren maar Tesco en Morrisons zeiden geen leveringsproblemen te hebben gehad.

Bron: theguardian.com
Publicatiedatum: