Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Miljoenen mensenlevens gered tegen 2050

WHO adviseert minder rood vlees en meer AGF

Minder rood vlees en meer groenten en fruit eten is niet alleen een gezonde voedingskeuze maar draagt eveneens bij aan het verkleinen van de 'koolstofvoetafdruk', zo heeft de Wereldgezondheidsorganisatie bekend gemaakt.

Een dergelijke verandering in ons voedingspatroon zou tegen 2050 tot wel 8 miljoen miljoen mensenlevens kunnen redden waarmee het wereldwijde sterftecijfer met 6% tot 10% verlaagd wordt. Naast het redden van mensenlevens zal hierdoor ook de uitstoot van aan voedselproductie gerelateerde broeikasgassen met 66% verminderd worden.

De overgang naar een voeding die minder vlees bevat, levert jaarlijks een besparing van €28,6 biljoen op, wat naar verwachting neerkomt op een tiende van het wereldwijde BBP in 2050. Om dit te bereiken, zijn echter drastische aanpassingen nodig.

Vanwege de groeiende wereldbevolking en de toenemende welvaart ziet het toekomstbeeld er somber uit. Het hogere welvaartsniveau zorgt namelijk voor een toename van de vleesconsumptie. Hoewel de consumptie van groenten en fruit ook stijgt, verwacht de Wereldgezondheidsorganisatie niet dat deze trend sterk genoeg zal zijn om miljoenen mensenlevens te redden.
Publicatiedatum: