Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Tuinbouw in Noord-Limburg: vergane glorie"

"Overal zie ik verwrongen metaal en gebroken glas. Hier en daar groeit het onkruid door de nok van de kassen heen. Wat jaren geleden nog oogstrelende, strak aan elkaar gebouwde tuinbouwkassen waren, waar prachtige vol rode tomaten hingen en het kleurenpalet van de paprika's mijn ogen streelde. Er is niets meer van over. Het verval is al jaren geleden ingetreden. De enige waarde die het nog heeft, is de prijs die de oud ijzer handelaar wil betalen."

Zo omschrijft Marcel Hendriks, verantwoordelijk voor Business Development bij Industriebank LIOF, de toekomst van de Noord-Limburgse tuinbouw als er geen verandering optreedt in de sector.

"We stonden erbij en keken ernaar. Alle signalen waren duidelijk: toenemende concurrentie van buitenlandse producten, prijsdruk in de hele keten, gebrek aan arbeidskrachten, bulkproductie, geen investeringsvermogen vanwege krampachtige reacties van financiers en ga zo maar door. Iedereen wist al jaren dat de Nederlandse tuinbouwsector, van teler tot retailer, iets moest doen."

Lees de hele blog hier.
Publicatiedatum: