Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lesage focust minder op Engeland vanwege koersval pond

"Vraag naar champignons tijdens feestdagen hoger dan anders"

Tholen - De feestdagen vielen goed voor de champignonmarkt in BelgiĆ«. Volgens Michel Lesage van Lesage Champignons was het een 'aangename periode'. "Alles verliep naar tevredenheid: de vraag, de productie, het volume en de personeelsplanning. We tekenen voor zo'n einde van het jaar. Kerst viel in het weekend, veel mensen gingen thuis koken en een groot deel van de restaurants was gesloten. Dit betekende dat de afname in supermarkten erg groot was. Deze lag hoger dan andere jaren."



Goede temperatuur
Volgens hem viel de vraag vorig jaar wat tegen vanwege de hoge temperaturen. "Toen was het rond de 15 graden en dat helpt niet echt voor de vraag van champignons. Dit keer was het rond de 2 graden, dat is beter voor ons product." Lesage benadrukt dat de prijs bij hen niet hoger wordt als de vraag toeneemt. "Wij werken met vaste afspraken. Onze klanten weten dat dit niet wijzigt."

Michel blikt tevreden terug naar 2016 en ook 2017 ziet hij positief tegemoet. "Ik neem het bedrijf nu volledig over van mijn vader, dus dat wordt aanpoten", zegt hij lachend. "We gaan dit jaar ook verschillende interne zaken aanpakken en herbekijken onze kostenstructuur nog eens kritisch. De vaste prijzen die we onze klanten aanbieden voor een langere periode willen we handhaven. Daarnaast willen we in 2017 minder focussen op Engeland vanwege de koersval van de pond. We kunnen daar niet altijd de prijzen meer krijgen die we willen ontvangen. Daarom richten we ons dit jaar meer op Belgiƫ, Frankrijk en andere Europese landen."

Voor meer informatie:
Michel Lesage
Lesage Champignons nv
Kervijnstraat 79
8531 Bavikhove
Belgium
T: 0032 (0) 56 71 22 88
F: 0032 (0) 56 71 29 53
info@lesagechampignons.be
www.lesagechampignons.be