Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bosch voorziet toekomst met robot-telers

Volgens Bosch brengt de toekomst 'slimme' fabrieken, robot-telers en automatisch geobserveerde asperges. Twee belangrijke technologische ontwikkelingen zouden zich van de rest onderscheiden: Connectiviteit en sensoren.

Bonirob
Bosch heeft een nieuw product gebouwd: De 'Bonirob agrarische robot'. Dit is een 'slimme' agrarische robot die automatisch de velden rondgaat en planten analyseert.

Bonirob is ongeveer even groot als een kleine auto en gebruikt video, laser en satellietnavigatie om zijn exacte locatie te bepalen. Bosch: "Het kent zijn eigen locatie tot op de centimeter nauwkeurig."

Het herkent en classificeert planten met camera's en computergestuurde beeldanalyse. Dit is vooral handig voor kwekers en telers die precies de plantgrootte en -kleur, fruitgrootte en -vorm en aantasting door insecten van duizenden planten moeten bijhouden.

Lees meer op Robotics & Automation News
Publicatiedatum: