Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
NEXTgarden

Royal Berry breidt uit tot 40 ha grond

Vrijdag 30 december ondertekende Jan van Genderen, directievoerder van Royal Berry, bij notaris Van Schaijk in Bemmel de akte waarmee verdere uitbreiding van zijn bedrijf aan de Clivia, voormalig grondgebied glastuinbouwgebied Bergerden, mogelijk is. Het totale aardbeienareaal van Royal Berry bedraagt met deze aankoop nu rondom de 40 ha. Een deel van dit areaal is bebouwd met kassen en op een ander deel worden aardbeien op stellingen geteeld. Eind augustus 2017 hoopt Jan van Genderen op deze gronden de kas productieklaar te hebben om een nieuw seizoen aardbeien telen onder glas te beginnen.Toekomstgericht
Jan van Genderen: "Met deze uitbreiding hopen wij ons bedrijf te versterken voor de toekomst. Geweldig om te zien hoe door goed overleg met  NEXTgarden en gemeente Lingewaard we gezamenlijk tot de beste oplossing voor iedereen hebben kunnen komen".

Eind augustus 2017 hoopt Jan van Genderen op deze gronden de kas productie klaar te hebben om een nieuw seizoen aardbeien telen onder glas te beginnen en wederom een prettige werk- en leefomgeving voor zijn werknemers te kunnen bieden. Theo Peren: "Naast het heuglijke feit dat wederom grond is verkocht, opnieuw glas wordt gebouwd in het gebied is het prettig dat het verkeer op de Rietkamp zal verminderen doordat de verkeersafwikkeling van het huidige bedrijf en de uitbreiding niet langer via de Rietkamp, maar via de Clivia zal worden afgewikkeld. Daarnaast is het goed te zien dat steeds meer ondernemers hun kansen verzilveren en er diverse positieve bewegingen zijn voor de ontwikkeling van de tuinbouw in Lingewaard! Als gemeente werken we daar graag aan mee."

Met grote betrokkenheid van de tuinders uit het glastuinbouwgebied en betrokkenen vinden binnen NEXTgarden diverse ontwikkelingen plaats. Drie ontwikkelingen staan de komende jaren centraal: een duurzame energiemix, innovatie en start-ups en de Euregio Rhein-Waal. Er zijn in en rondom het  gebied Bergerden veel kansen en initiatieven die de tuinbouw duurzamer  kunnen maken. Ondernemers, kennisinstellingen en de overheid werken  hierin nauw samen. Zo wordt een aansluiting onderzocht op het ambitieuze  warmtenet dat Arnhem en Nijmegen zal verbinden en komt er het grootste  drijvend zonnepark van Nederland op het centrale gietwaterbassin. Gezeten tussen de zogenoemde 'Health Valley' en 'Food Valley' is Bergerden een  ideale plek om ruimte geven aan innovatie en start-ups om zo te komen tot  meer dan een standaard glastuinbouwgebied. In de afgelopen jaren heeft er  zich ook een trend afgetekend om producten meer regionaal te verspreiden.  Daarom wordt er in de Euregio Rhein-Waal gekeken waar kansen liggen om logistiek en afzet te verbeteren.

Voor meer informatie:
NEXTgarden
Projectbureau Bergerden
026 – 326 0164.
www.nextgarden.nl
www.bergerden.nl

Publicatiedatum: 2-1-2017

  

Reacties:


Mijn gelukwensen aan top-ondernemer Jan van Genderen en zijn team, de collega ondernemers op Bergerden en natuurlijk aan de gemeente! Een heel goede stap voor alle betrokkenen!
Peter Waterman, Elst (email) - 3-1-2017 18:29:31


Jan, nog de beste wensen en een voorspoedig 2017 wat ongetwijfeld goed gaat komen! Heel veel succes met die mooie uitbreiding en ik kom zeker weer een keertje buurten! :)
Edwin Droogendijk, Venlo - 3-1-2017 12:45:39


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: