Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bayer gaat Flipper distribueren

Bayer zal vanaf januari het biologische product Flipper distribueren op de Nederlandse markt. Flipper is een product van plantaardige oorsprong op basis van carbonzure kaliumzouten en heeft een breed werkingsspectrum. Het is een snel werkend contactmiddel dat onder de regeling uitzondering bestrijdingsmiddelen (RUB) mag worden toegepast ter bestrijding van insecten en mijten in de bedekte en onbedekte teelt van land- en tuinbouwgewassen en openbaar groen. Flipper kan worden ingezet ter bestrijding van witte vlieg, spintmijt, trips, bladluis, bladvlo, wol-, dop- en schildluis. Daarnaast is Flipper veilig voor bestuivers en de meeste natuurlijke vijanden. Vanaf medio januari zal Flipper leverbaar zijn.

Bayer en AlphaBio Control onderschrijven beiden het belang van registratie van biologische midden door het Ctgb. In het registratieproces worden producten getoetst op effecten op mens en milieu. Recent heeft het Ctgb de eerste registratie in bedekte teelt van tomaat, komkommer en aardbeien afgegeven onder de naam Flipper Plus. AlphaBio Control en Bayer verwachten op korte termijn het etiket verder uit te breiden in glastuinbouw en buitenteelten. Introductie van Flipper Plus zal pas plaatsvinden als deze etiketuitbreidingen een feit zijn.

Voor meer informatie:
Bayer Crop Science
www.bayer.com
Publicatiedatum: