Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kruidenkweker Shenandoah belicht verticale farm met LED

Shenandoah Growers, de grootste kweker van biologische kruiden in de V.S., heeft duizenden Leds van Fluence in zijn moderne verticale farm en kassen. Met de nieuwe LED lichtoplossingen heeft Shenandoah Growers de productie en de kwaliteit verhoogd en tegelijkertijd bespaart hij op water en bemesting.


Bob Hoffman van Shenandoah Growers bezoekt Nick Klase van Fluence Bioengineering op Cultivate'16

"We zien nu een smakelijker, aromatischer en krachtiger gewas met dikkere bladeren en een beter opgebouwde stengel met het nieuwe lichtsysteem van Fluence," zegt Bob Hoffman, hoofdonderzoeker bij Shenandoah Growers. "Fluence heeft geholpen om ons doel te bereiken: toename van de gewasproductie terwijl we in zowel economisch als milieu opzicht duurzaam zijn."



Door de toenemende vraag naar biologische keukenkruiden begon het bedrijf met het plannen en bouwen van geïntegreerde, moderne kassen, verticale teelt en een regionaal distributiecentrum in 2014. Uiteindelijk mondde dit alles uit in een 100 % LED verlichte kas met hypermoderne verticale teelt
 
100 % LED verlichte kas
Met meer dan 750 Fluence VYPRx PLUS Leds verdubbelt de nieuwste kas van Shenandoah Growers de lichtintensiteit met een betere spectrale samenstelling t.o.v. de hoge druk natrium lampen in de kas. Op deze wijze wordt de gewasproductie met 25% verhoogd en het energieverbruik met 50% gereduceerd t.o.v. de hoge druk natrium lampen.
 
Hypermoderne verticale teelt
Bijna 4.000 Fluence RAZR Leds verlichten 0,6 ha. met biologische kruiden. Er is een efficiënter gebruik van water en bemesting (-60%). Door gebruik te maken van Fluence verlichtingsoplossingen en gepatenteerde teeltsystemen in het beginstadia van de groei, voert Shenandoah Growers een gestandaardiseerd en consequent vermeerderingssysteem voor het pootgoed. Deze innovatieve benadering levert gezonde planten, flexibiliteit binnen het hoogseizoen en consistente jaarrond levering.

"Wij blijven zoeken naar nieuwe oplossingen om op een duurzame manier tegemoet te komen aan de vraag naar onze kruiden," zegt Timothy Heydon, directeur en CEO van Shenandoah Growers. "Het team en LED solutions van Fluence maakten het ons mogelijk om betere gewassen te telen met een hogere opbrengst en tegelijkertijd met minder middelen."

"Shenandoah Growers vormt het toppunt van innovatie in de landbouw," zegt Nick Klase, CEO en medeoprichter van Fluence Bioengineering. "Wij vinden het geweldig om samen te werken met zo'n innovatief bedrijf en steunen hun inspanningen om hun doorbraken in teelt en bedrijfsactiviteiten te verwezenlijken."

Voor meer informatie:
Fluence Bioengineering
4129 Commercial Center Drive
Suite 450
Austin, TX 78744
512-212-4544
info@fluencebioengineering.com
www.fluence.science
www.fluence.science/shenandoah-growers
Publicatiedatum: