Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Kruidenkweker Shenandoah belicht verticale farm met LED

Shenandoah Growers, de grootste kweker van biologische kruiden in de V.S., heeft duizenden Leds van Fluence in zijn moderne verticale farm en kassen. Met de nieuwe LED lichtoplossingen heeft  Shenandoah Growers de productie en de kwaliteit verhoogd en tegelijkertijd bespaart hij op water en bemesting.


Bob Hoffman van Shenandoah Growers bezoekt Nick Klase van Fluence Bioengineering op Cultivate'16

"We zien nu een smakelijker, aromatischer en krachtiger gewas met dikkere bladeren en een beter opgebouwde stengel met het nieuwe lichtsysteem van Fluence," zegt Bob Hoffman, hoofdonderzoeker bij Shenandoah Growers. "Fluence heeft geholpen om ons doel te bereiken: toename van de gewasproductie terwijl we in zowel economisch als milieu opzicht duurzaam zijn."Door de toenemende vraag naar biologische keukenkruiden begon het bedrijf met het plannen en bouwen van geïntegreerde, moderne kassen, verticale teelt en een regionaal distributiecentrum in 2014. Uiteindelijk mondde dit alles uit in een 100 % LED verlichte kas met hypermoderne verticale teelt
 
100 % LED verlichte kas
Met meer dan 750 Fluence VYPRx PLUS Leds verdubbelt de nieuwste kas van  Shenandoah Growers de lichtintensiteit met een betere spectrale samenstelling t.o.v. de hoge druk natrium lampen in de kas. Op deze wijze wordt de gewasproductie met 25% verhoogd en het energieverbruik met 50% gereduceerd t.o.v. de hoge druk natrium lampen.
 
Hypermoderne verticale teelt
Bijna 4.000 Fluence RAZR Leds verlichten 0,6 ha. met biologische kruiden. Er is een efficiënter gebruik van water en bemesting (-60%). Door gebruik te maken van Fluence verlichtingsoplossingen en gepatenteerde teeltsystemen in het beginstadia van de groei, voert Shenandoah Growers een gestandaardiseerd en consequent  vermeerderingssysteem voor het pootgoed. Deze innovatieve benadering levert gezonde planten, flexibiliteit binnen het hoogseizoen en consistente jaarrond levering.

"Wij blijven zoeken naar nieuwe oplossingen om op een duurzame manier tegemoet te komen aan de vraag naar onze kruiden," zegt Timothy Heydon, directeur en CEO van Shenandoah Growers. "Het  team en LED solutions van  Fluence maakten het ons mogelijk om betere gewassen te telen met een hogere opbrengst en tegelijkertijd met minder middelen."

"Shenandoah Growers vormt het toppunt van innovatie in de landbouw," zegt Nick Klase, CEO en medeoprichter van Fluence Bioengineering. "Wij vinden het geweldig om samen te werken met zo'n innovatief bedrijf en steunen hun  inspanningen om hun doorbraken in teelt en bedrijfsactiviteiten te verwezenlijken."

Voor meer informatie:
Fluence Bioengineering
4129 Commercial Center Drive
Suite 450
Austin, TX 78744
512-212-4544
info@fluencebioengineering.com
www.fluence.science
www.fluence.science/shenandoah-growers

Publicatiedatum: 11-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: