Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim 130.000 euro beschikbaar voor loopbaanvouchers glastuinbouw

Medewerkers die werkzaam zijn in de glastuinbouw kunnen gratis gebruik maken van een loopbaanvoucher. Kas groeit is de verstrekker van de loopbaanvoucher en stimuleert hiermee een "leven lang leren". Met deze loopbaanvoucher kan de medewerker een gesprek aanvragen met een loopbaancoach. Deze loopbaancoach stelt vooral vragen om de medewerker verder te helpen in zijn loopbaan. Na een loopbaangesprek ontdekt de medewerker waar hij/zij goed in is, wat hij/zij interessant vindt om te doen en/of wat nodig is om vervolgstappen te maken.



De glastuinbouw heeft haar crisisjaren achter zich gelaten. Het herstel is zichtbaar. Er wordt weer geïnvesteerd en dat betekent ook dat er in bepaalde functies tekorten ontstaan, bijvoorbeeld teeltspecialisten, technische medewerkers en bedrijfsleiders. Werkgevers in de glastuinbouw hebben goede vakmensen nodig in hun organisatie. Er is steeds meer expertise vereist. Bedrijven worden groter en complexer. Met de loopbaanvoucher kan de medewerker ondersteuning krijgen om te kijken of 'doorgroeien' een optie is of dat hij/zij zich beter kan gaan specialiseren. Maar ook wordt bekeken wat nodig is om bij te blijven of zijn/haar inzetbaarheid te vergroten. Niks doen kan leiden tot kwalificatieveroudering. Op de langere termijn kan dit mogelijk vervelende situaties opleveren zoals werkstress en ziekteverzuim. De medewerker kan een 'outsider' worden op de arbeidsmarkt.

De loopbaanvoucher is tot stand gekomen in samenwerking met werknemer- en werkgeverspartijen in de glastuinbouw. Het doel is medewerkers te stimuleren de regie te laten nemen in hun eigen loopbaan en daardoor wendbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

De loopbaanvoucher kan aangevraagd worden via Kas groeit. De deelnemer kan kiezen uit drie verschillende loopbaanbegeleiders, namelijk James, SWA-HR Diensten en Matchcare. Er zijn maximaal 175 loopbaanvouchers beschikbaar. Alleen medewerkers die werkzaam zijn bij een glastuinbouwbedrijf (cao glastuinbouw) komen in aanmerking voor een loopbaanvoucher.

De loopbaanvoucher wordt gefinancierd door het Colland Arbeidsmarktfonds en ESF Duurzame Inzetbaarheid subsidie.

Kijk voor meer informatie op de website van Kas groeit.
Publicatiedatum: