Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Esther Kamphuis, Valstar Espana:

"Kwaliteitsproblemen liggen op de loer na extreme regenval Almeria"



Tholen - "Bar en boos", zo typeert Esther Kamphuis van Valstar Espana de weersomstandigheden in Almeria van afgelopen weekend. "Het was dan wel vooraf opgegeven, maar de situatie was echt onvoorstelbaar. Rivieren die nooit stromen, liepen over. In een dorp verderop moesten mensen gered worden omdat de hele plaats blank stond. In El Ejido heeft het zelfs gehageld. Normaal kan het na de zomer, in september of oktober, weleens flink regenen, maar deze situatie waarbij het de hele dag en nacht regende, is echt uniek."



Inmiddels schijnt de zon weer boven Almeria, maar daarmee zijn de problemen de wereld nog niet uit. "Dit kan de komende twee, drie weken wel resulteren in de nodige kwaliteitsproblemen, zoals scheurende tomaten en andere problemen", verwacht Esther. "Verder heb je nu te maken met klanten die niet gelijk begrijpen dat mensen hier niet kunnen plukken alsof je dan de dozen nat moet laten regenen..."



Nog altijd liggen de prijzen van de Spaanse kasgroenten op een hoog niveau. "We hadden gedacht dat de prijzen al eerder zouden zakken, maar verrassend genoeg blijven ze vooralsnog stabiel. Maar de prijzen van de aubergines, courgettes en komkommers moeten wel een keer gaan zakken. Deze hoge prijzen kunnen niet standhouden. De paprika's komen ook meer op kleur, waardoor de verwachting is dat de prijs van groene paprika's wat gaat stijgen terwijl de rode en gele omlaag gaan.



Voor meer informatie:
Esther Kamphuis
Valstar Holland
2685 DB Poeldijk
T: +34 637 83 87 22
e.kamphuis@valstar.es