Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agriport A7 wordt thuis voor 360 seizoenarbeiders

In 2018 komt er op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer een logiescentra voor tijdelijke seizoensarbeiders. Dit is te lezen in het Noordhollands Dagblad. Het gaat om de vestiging van maximaal 360 seizoenarbeiders.

Uitzendbureau NL-Jobs met hoofdvestiging in Maasdijk steekt bijna zes miljoen euro in de bouw van het pand met 180 kamers voor maximaal 360 bewoners. Het gebouw komt op de hoek van de Koggenrandweg en Agriport. Het logiescentrum krijgt drie etages en wordt negen meter hoog. Het gebouw wordt aangesloten op het aardwarmtenet van ECW (Energie Combinatie Wieringermeer), dat op hetzelfde bedrijventerrein is gevestigd. Op het dak komen zonnepanelen om energie op te wekken.


foto credits: Agriport A7

Grootste logiesgebouw van NL-Jobs
De bouw moet begin volgend jaar van start gaan. Uitzendbureau NL-Jobs heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente Hollands Kroon en die laatste staat er positief tegenover. Via NL-Jobs zijn in Noord-Holland zo'n duizend mensen aan het werk in de agrarische sector, glastuinbouw, verpakkingsindustrie en techniek. Driekwart daarvan is werkzaam op Agriport. De meeste seizoenswerkers die er gaan verblijven zullen veelal tussen tien tot elf maanden in het logiescentrum blijven, aldus Jeroen van Leeuwen, mede-eigenaar van NL Jobs. De nieuwbouw op Agriport wordt het grootste logiesgebouw van het uitzendbedrijf tot nu toe: Hotel Westland in Maasdijk telt 330 bedden.

bron: Greneport NoordHollandNoord

Publicatiedatum: