Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
173 euro per 100 gram

Recordprijs voor hopscheuten op de REO Veiling

De REO Veiling verkocht woensdag 21 december de eerste hopscheuten van het nieuwe teeltseizoen. Acht potjes of twee kilogram werden geveild tegen een recordprijs van € 173 voor 100 gram. Deze frappante prijsvorming op de veilingklok bevestigt de groeiende interesse voor Fine Fleur hopscheuten: een krokant kroonjuweel van de Vlaamse gastronomie!



De nationale primeurverkoop van vandaag op de REO Veiling had vijf dagen later plaats in vergelijking met vorig jaar. Poperingse hopscheuten halen traditioneel een hoge veilingprijs bij hun primeurverkoop. Want het gaat om een natuurlijke seizoensdelicatesse met een fragiele smaak, arbeidsintensieve oogst en een beperkte beschikbaarheid tot half april. Komt daarbij dat Poperingse hopscheuten door de REO Veiling worden gecommercialiseerd met de Europese BGA-erkenning van streekproduct. Deze Europese BGA-erkenning wordt versterkt door de verkoop van Poperingse hopscheuten onder het kwaliteitslabel Fine Fleur. Immers, het label van Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) is een Europese bevestiging voor exclusieve producten van topkwaliteit, met een grote herkenbaarheid en op een authentieke manier geteeld. Het kwaliteitslabel Fine Fleur sluit daar naadloos bij aan gezien het huismerk van de REO Veiling dezelfde kernwaarden hoog in het vaandel draagt.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de primeurverkopen van de Fine Fleur hopscheuten werd verrassend het volledige aangevoerde volume gekocht door één en dezelfde koper. Metro Cash & Carry nam voor de 9de keer deel aan de nationale primeurverkoop en haalde het volledige volume van 7 kg binnen tegen een gemiddelde klokprijs van € 140,81 voor 100 gram. Bij de eerste druk werden acht schaaltjes (2 kg) geveild tegen € 170 voor 100 gram. Voor nog eens acht schaaltjes liep de veilingprijs op tot een recordbedrag van € 173 voor 100 gram. De laatste twaalf schaaltjes werden verkocht tegen € 99,9 voor 100 gram.

"Metro Cash & Carry onderlijnt op die manier dat ze werkelijk alles in huis heeft voor haar horecaklanten. Bij Metro Cash & Carry vinden professionele horecaklanten alvast alles terug om de hopscheuten op alle mogelijke manieren in hun menu's te verwerken en kunnen er prat op gaan dat ze de beste kwaliteit krijgen. De primeurhopscheuten werden evenredig verdeeld over de tien verschillende Metro-winkels in ons land: Antwerpen (Noord & Zuid), Brussel, Evergem, Hasselt, Luik, Wevelgem, Sint-Katelijne-Waver, Namen en Vorst. Met de aankoop van de primeurhopscheuten bevestigt Metro Cash & Carry bovendien bewust zijn grote appreciatie voor authentieke streekproducten met focus op verse producten én het waardevolle maatschappelijke werk van sociale projecten zoals De Hoeve van De Lovie in Poperinge."



De primeurhopscheuten werden op de REO Veiling aangeleverd door drie producenten. Het sociaal project De Hoeve van De Lovie, een centrum voor personen met een verstandelijke beperking te Poperinge, slaagde daar voor de 24ste keer in. Zeven medewerkers van De Lovie waren gedurende evenveel uren aan de slag om elf schaaltjes van elk 250 gram marktklaar te maken. "Fine Fleur hopscheuten worden immers manueel geoogst en met de grootste zorg gereinigd en verpakt. Voor ons was het dit jaar terug een lastige zoektocht naar nieuwe wortelblokken", legt Eddy Lobeau van De Lovie uit.

"In de streek van Poperinge is de hopteelt aan een revival bezig en daarom worden momenteel in onze regio nauwelijks hopplanten gerooid. Ik verwacht minder aanbod van ons duurzaam streekproduct in vergelijking met vorig jaar", merkt Tomas Boeraeve op. Na een afwezigheid van enkele jaren was de Poperingenaar vandaag met acht schaaltjes (2 kg.) voor de 2de keer op rij op de afspraak voor de nationale primeurverkoop op de REO Veiling.

"De productkwaliteit is ook dit jaar veelbelovend. Want de hopplanten werden in goede omstandigheden gerooid en bovendien kregen we enkele koudeprikken, waardoor de gerooide planten voldoende tot rust kwamen. Dat bevordert een volle krokante smaak", besluit Marc Vandevelde uit Reningelst. Hij bood vandaag negen schaaltjes van telkens 250 gram aan.

Voor meer informatie:
REO Veiling, commerciële afdeling
Oostnieuwkerksesteenweg 101
België – 8800 Roeselare
Tel. +32(0)51 23 12 11 I
info@reo.be
 

Publicatiedatum: