Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veilig tuinen volgens Fiep Westendorp

In het archief van de afdeling Speciale Collecties van de bibliotheek in Forum (Wageningen University) is een serie nooit gepubliceerde tekeningen van Fiep Westendorp ontdekt. De bijzondere tekeningen illustreren veilig werken in de tuinbouw.

De 22 tekeningen zaten in een bruine envelop, die sinds het opheffen van het Museum Historische Landbouwtechniek aan de Mansholtlaan in bezit van de bieb is. Op de envelop staat dat de tekeningen door Pien Sprenger zijn gemaakt, de dochter van de hoogleraar Tuinbouwplantenteelt A.M.Sprenger. Hij zou ze in zijn colleges hebben gebruikt. Als zodanig zijn ze volgens conservator Speciale Collecties Liesbeth Missel in de catalogus opgenomen.

Afgelopen zaterdag was het precies honderd jaar geleden dat illustrator Fiep Westendorp werd geboren. Zij is vermaard om haar Jip-en-Janneke stijl van illustreren. Heel 2017 staat in het teken van een eeuw Fiep. In aanloop naar die festiviteiten herinnerde Missel zich de tekeningen in het archief van de bieb. Die leken wel heel erg op die van Fiep Westendorp. Ze besloot er nog eens naar te kijken.

Lees meer bij resource.wageningenur.nl
Publicatiedatum: