Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische tomaten goedkoper in supermarkt dan bij de veiling

Tholen - De prijzen voor verschillende Belgische groenten liggen op dit moment vrij hoog. De groenten van eigen bodem die beschikbaar zijn worden verkocht een goede prijzen. "Zo waren de trostomaten gisteren (19 december) op de veiling 2,50 per kilo. Dit had te maken met het feit dat er een tekort was door een actie van een bepaalde Belgische supermarktketen. Zij verkochten de tomaten voor 1,70 per kilo in de supermarkt. Verpakt in een schaaltje", vertelt Jonathan Vandesande van exportbedrijf Weiss. "We kunnen wel berekenen dat de teler hier, inclusief verpakking, meer kosten dan opbrengsten aan had."



Rustig

Vooral de bedrijven die aan de retail leveren hebben het momenteel druk, zo net voor de kerst. Bij exporteur Weiss, die met name groenten levert aan Duitse groothandelaren en bedrijven die gastronomie beleveren, is het bij hun vrij rustig, al loopt de handel wel door.

Hij vervolgt: "Als het gaat om sla vallen de prijzen wel mee, maar dat kan nog wel wat duurder worden richting kerst", voorspelt hij. "Daarnaast is de prijs van prei vergeleken met vorige week hard gestegen. Toen werd er met moeite 60 cent voor gegeven, maar momenteel is dat 90 cent. Veldsla kost 10 tot 12 euro. Voor de tijd van het jaar is dat 'vrij normaal', maar toch relatief duur. Ook de witloofprijzen zijn gestegen." Hij verwacht dat dit binnen enkele weken weer anders zal zijn. "Natuurlijk wordt het inschatten er niet gemakkelijker op, dit zijn altijd rare weken, maar het meeste hebben we toch wel meegemaakt. Het ziet ernaar uit dat de prijzen weer gaan normaliseren in januari."

Voor meer informatie:
Jonathan Vandesande
J. Weiss bvba
Kempenarestraat 52
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel.: +32 15 55 20 11
Fax: +32 15 55 30 02
www.weiss.be