Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer import van oude tomatenrassen uit Guatemala

Er lijken meer traditionele "oude" tomatenrassen uit Guatemala te worden geïmporteerd in de VS. "We halen grotere volumes binnen dan vorig jaar," zegt Charlie Eagle van het in Florida gevestigde Southern Specialties. "We hebben 30% meer dan vorig jaar."

Southern Specialties teelt en importeert het hele jaar door traditionele tomaten uit Guatemala. Het bedrijf werkt met vier tomatenrassen met een groot aantal aan eigen kleuren, zoals paars, groen, rood en geel. "In de winter zoeken consumenten altijd naar tomaten van goede kwaliteit en met veel smaak. Daar zijn deze tomatensoorten bij uitstek geschikt voor. Ze staan bekend om hun smaak. We kunnen rassen aanbieden met een uitstekende kleur en met verschillende smaakprofielen."



Goede vooruitzichten voor de winter
Southern Specialties is van plan om tomaten te importeren op het moment dat het seizoen voor traditionele tomaten afloopt. Hierdoor blijft alleen Mexico over als producerend land. Eagle denkt dat de vraag aan zal blijven houden. "We zien een sterke vraag tijdens de feestdagen. We verwachten dat er tijdens de rest van de wintermaanden sprake zal blijven van deze vraag," aldus Eagle.

Voor meer informatie:
Charlie Eagle 
Southern Specialties 
Tel: 404-949-0944
Publicatiedatum: