Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler Noordermeer luidt boerenkoolseizoen in

Ruim 30 jaar is Tom Noordermeer uit Abbenbroek specialist in het telen van boerenkool. Op dit moment is hij volop aan het oogsten. Nu de kou zijn intrede heeft gedaan, staat boerenkool veelvuldig op het menu. Voor veel Nederlanders is het een favoriet ingrediënt in winterse gerechten. De boerenkool van Noordermeer is geliefd bij buurtbewoners. Zij komen geregeld bij hem langs voor deze groene groente. Maar ook ver buiten Abbenbroek valt de boerenkool goed in de smaak. Noordermeer: "Ik ben er trots op dat onze boerenkool waar we zo veel energie en liefde instoppen bij zoveel mensen op het bord belandt. Mede vanwege onze samenwerking met HelloFresh kunnen we naast de regionale ook aan de landelijke vraag voldoen."



Producten van Hollandse bodem
Noordermeer zit in zijn piekseizoen: "Om het gewas zo fris en jong mogelijk te houden, werken we met twee rassen. Naast de populaire groene variant hebben we dit jaar echter ook een paarse boerenkool op het land staan. Dit is een apart ras en smaakt ook heerlijk! We oogsten de boerenkool handmatig, zodat de kwaliteit en controle optimaal is. Ons seizoen loopt door tot en met maart. Volgens een boerenwijsheid is boerenkool het lekkerst als de vorst eroverheen is gegaan. En dat is het geval!"

Maartje Frederiks, CEO van HelloFresh Benelux: "Een goede, directe relatie met onze lokale leveranciers vinden we heel belangrijk. Zij garanderen continu kwaliteit en zijn in staat om mee te bewegen met de hoeveelheden die we nodig hebben. Tom Noordermeer is één van die leveranciers. We delen onze passie voor kwalitatieve producten en lekker, gezond eten."

Voor meer informatie:
www.hellofresh.nl
Publicatiedatum: