Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe onderzoekskas moet jutesector Bangladesh stimuleren

Bangladesh is 's werelds grootste exporteur van jute. Om haar sterke positie in de wereldwijde jutemarkt te handhaven, heeft het land onlangs geïnvesteerd in een moderne onderzoeksfaciliteit om de groeiende jutesector te ondersteunen.

Het Bangladesh Jute Research Institute (BJRI) heeft kasfabrikant CMF in de arm genomen voor de bouw van een hoogtechnologische onderzoeksfaciliteit om de ontwikkeling van de groeiende jutesector in Bangladesh te ondersteunen. Flexibele jutevezels worden in vele economische sectoren (textiel, verpakkingen, cosmetica etc.) gebruikt, maar de plant zelf wordt gedurende slechts vier maanden per jaar geteeld. Het doel van het BJRI is het creëren van de perfecte omstandigheden om nieuwe juterassen te testen, die geschikt zijn voor jaarronde teelt.



CMF heeft de eerste hightech kas in Bangladesh ontworpen naar strikte technische specificaties van het BJRI. De kas bestaat uit 6 secties waarin verschillende klimaten nagebootst kunnen worden, die allemaal zijn verbonden met een computergestuurd weerstation. Ontworpen en gemaakt door het CMF-team in Frankrijk werd de kas op locatie in elkaar gezet door de lokale teams met hulp van CMF.

Technische specificaties
  • Glazen onderzoekskas met een totale oppervlakte van 200m2: 6 secties van 25 m2, 1 centrale gang.
  • Zeer hoge kassen, met dubbele ventilatie in nok.
  • Interne en externe thermische en schermdoeken.
  • Bescherming tegen insecten door een geforceerd luchtafzuigsysteem.
  • Airconditioning met koud water en volledige verduistering voor 2 secties.
  • Spuitnevel- en druppelsgewijs irrigatiesysteem.
  • Superhoge intensiteit fysiologische verlichting.

CMF exporteert haar Franse deskundigheid over de hele wereld. Azië is een focusmarkt voor ze. Het bedrijf is al vijf jaar actief vanuit een regionaal kantoor in Kuala Lumpur, Maleisië. Het Zuidoost-Azië team tekende in oktober het prestigieuze contract voor de jute onderzoeksfaciliteit ten behoeve van de versterking van de economische ontwikkeling van het land.


Voor meer informatie:
CMF Groupe


 
Publicatiedatum: