Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontmoeting Nederlandse en Chinese tuinbouw bij Zhejiang Universiteit

Op 22 november organiseerden het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Shanghai en Zhejiang Universiteit samen een Chinees-Nederlandse Kastuinbouw Technologie Seminar aan de Zhejiang Universiteit in Hangzhou. Dit werd door elf Nederlandse bedrijven en meer dan 30 Chinese bedrijven bijgewoond.



Consul-Generaal Anneke Adema zei in haar openingstoespraak trots te zijn op de marktleidende positie van Nederland in de tuinbouwsector. "We hebben wereldwijd een leidende positie in de glastuinbouw. Onze inventiviteit onder glas is welbekend". Zij sprak de wens uit dat de matchmaking een goede basis zou zijn voor verdere samenwerking tussen Nederland en China op het gebied van tuinbouw.



Fulco Wijdooge, general manager van HortiMax/Ridder in China, informeerde het publiek over duurzame tuinbouw in Nederland. Daarna ging LI Tianlai van de Chinese Academy of Engineering en vicepresident van Shenyang Agriculture University in op de trends in tuinbouwonderzoek in China.



Na het seminar had elk Nederlands bedrijf of organisatie (Wag UR, HortiMax/Ridder, Koppert, Priva, Dümmen Orange, Anthura, Philips, Shanghai Hezhong, Metazet/Visser, Ampleon, Keygene) individuele matchmaking gelegenheden met belanghebbenden in de Nederlandse technologie, producten of diensten. Alle Nederlandse bedrijven waren hier erg tevreden over.

Oscar Niezen, Commercieel Manager, Dümmen Orange Group China: "Het seminar was goed georganiseerd. Deelnemers vormden een goede mix van particuliere bedrijven, ambtenaren en universitaire deskundigen, wat vaak essentieel is voor zakendoen in China. Complimenten aan het Nederlandse Consulaat-Generaal in Shanghai voor de ondersteuning van het evenement op het hoogste niveau!"



Sander Smeding, CEO van Kunming Anthura Horticulture: "We zijn blij dat we aan dit seminar hebben meegedaan en hebben wat vruchtbare contacten opgedaan. Laat het ons vooral weten als het CG in de toekomst andere seminars organiseert. Deze evenementen interesseren ons."



Jianfeng Dai, Ph.D, Plant Specialist Asia, Philips Horticulture LED Solutions: "Bedankt voor dit goed georganiseerde evenement, want we we hebben meer dan één tuinbouwbedrijf ontmoet en we hadden goed de tijd om potentiële klanten te vinden die ook naar onze professionele oplossingen op zoek zijn." 

Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: