Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Massale controle fruitcontainers Rotterdamse haven na drugsvangsten

Het HARC-team Rotterdam, een samenwerkingsverband van politie, Douane, FIOD en het Openbaar Ministerie, is donderdag 15 december een grote drugsactie gestart in de haven. Verschillende incidenten die de afgelopen week plaatsvonden vormden de aanleiding voor de grootscheepse zoekactie. Zeker honderd containers met fruit werden daarbij doorzocht, meldt RTV Rijnmond. Diverse malen werden mannen op bedrijventerreinen in de haven betrapt. Een aantal van hen had inbrekerswerktuigen bij zich, waardoor het vermoeden rees dat het hier zogenoemde 'uithalers' betrof. Bij deze aanhoudingen werden ook enkele tientallen kilo's drugs gevonden.

Donderdagochtend 15 december hielden agenten na een achtervolging in het havengebied twee mannen aan. Omdat de verdachten de instructies van de agenten niet opvolgden, losten de agenten een waarschuwingsschot. De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

De incidenten waren voor het HARC-team aanleiding om extra controles in te stellen. Zo werden donderdag een vijftigtal containers extra gecontroleerd. Vrijdag troffen douaniers bij een controle van een zwaar beladen bestelwagen honderden kilo's cocaïne aan. De drie inzittenden, twee Albanezen van 20 en 35 jaar en een 39-jarige Schiedammer zijn aangehouden. De gevonden partij drugs bleek uit een container te komen die afkomstig was uit Zuid-Amerika. De aangehouden verdachten worden maandag voorgeleid. De gevonden cocaïne is vernietigd.

Bron: Openbaar Ministerie / RTV Rijnmond
Publicatiedatum: