Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
12 januari, Delft

Symposium ‘Telen voor inhoudsstoffen’

De Nederlandse tuinbouwsector produceert vaak onbewust producten rijk aan hoogwaardige inhoudsstoffen, die gebruikt zouden kunnen worden voor bijvoorbeeld hoogwaardige producten als medicijnen, voedingssupplementen en cosmetica. Daarnaast kunnen de reststromen vaak ook nog nuttig gebruikt worden in bijvoorbeeld verpakkingsmaterialen. Het symposium 'Telen op inhoudsstoffen' zal vanuit verschillende invalshoeken de mogelijkheden belichten rondom dit opkomende onderwerp.

Het symposium wordt georganiseerd door Hogeschool Inholland Delft in samenwerking met Wageningen UR & Duijvestijn Tomaten, en wordt gehouden op donderdag 12 januari van 17:00 – 21:00.

Met kennis en ervaringen uit onderzoek en uit de praktijk duikt het symposium in de mogelijkheden die er zijn rondom het telen voor inhoudsstoffen. Voorbeelden uit de praktijk en mogelijkheden uit de wetenschap dienen als inspiratiebron om deze kansen te kunnen benutten.

Dr. W. Verkerke van de Wageningen UR zal zijn visie geven over de ontwikkelingen omtrent het telen voor inhoudsstoffen. Er zal besproken worden welke ontwikkelingen en projecten er op het moment gaande zijn en wat dit zal betekenen voor de tuinbouw. De heer T. Duijvestijn, eigenaar van Duijvestijn Tomaten, zal vertellen vanuit zijn praktijkervaringen m.b.t. het telen op inhoudsstoffen als ondernemer. Lector Green Biotechnology, Dr. N Kreike zal dieper ingaan op een aantal startende projecten, om zo een goed beeld te geven van de mogelijkheden en kansen in de sector.

Zie de flyer voor meer informatie over het symposium en aanmelding.
Publicatiedatum: