Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CBS komt met cijfers na Brexit:

Handel met VK toegenomen, uitvoerwaarde voeding en machines gedaald

De handel van goederen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk is na het Britse referendum van 23 juni verder toegenomen. De waarde van zowel de invoer als de uitvoer was in de vier maanden na het referendum hoger dan in dezelfde periode in 2015. Wel nam de uitvoerwaarde van een aantal goederen af, zoals machines en voeding. Dit meldt CBS bij de lancering van een speciale Brexitmonitor.



In totaal werd in de periode juli tot en met oktober voor ruim 13 miljard euro aan goederen geƫxporteerd naar het VK, ruim 5 procent meer dan in dezelfde vier maanden in 2015. Ongeveer de helft van deze export bestond uit producten die in Nederland zijn geproduceerd. De waarde van de uitgevoerde Nederlandse producten nam met ruim 2 procent toe ten opzichte van een jaar eerder. De waarde van wederuitgevoerde producten nam in deze periode met bijna 9 procent toe.

Er is sinds het referendum voor ruim 7,5 miljard euro aan goederen vanuit het VK ingevoerd, een toename van bijna 3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015.



Bron: CBS
Publicatiedatum: