Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder succesvol seizoen voor Peruaanse asperges

Het Peruaanse aspergeseizoen loopt af en hoewel de officiĆ«le resultaten nog onbekend zijn, blijkt uit de laatste cijfers dat tot en met oktober de export vergeleken met vorig jaar met 8% is gedaald. De totale fob-waarde van de export van versproduct is meer dan 309 miljoen, 4% minder dan in 2015. 



Peruaanse telers wijzen er verder op dat "het seizoen niet zo goed is geweest als verwacht, ook in vergelijking met voorgaande jaren." Men denkt dat dit vooral door de nogal ongunstige klimatologische veranderingen komt. De prijzen schijnen "het grootste deel van het seizoen stabiel te zijn geweest, maar de afgelopen weken is er een prijsstijging geweest van 10-15%."



Sinds oktober is er 62% van de Peruaanse asperges naar de VS geƫxporteerd, 12% naar het Verenigd Koninkrijk, 10% naar Nederland en 7% naar Spanje. De overige 9% is verdeeld onder 28 andere landen wereldwijd, vooral in Europa.
Publicatiedatum: