Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Ultra-Clima kassen in Frankrijk

KUBO is al een aantal jaren te vinden in Frankrijk. In 2010 bouwde KUBO de eerste Ultra-Clima voor Tomatrio in Frankrijk en dit was ook de eerste binnen Europa. Sindsdien omarmt Frankrijk de kassen met het Ultra-Clima concept.



Dit concept is weliswaar een grotere investering dan een traditionele kas maar door de hogere productiviteit en de energiebesparing is het mogelijk om de méér-investering in een korte tijd terug te verdienen. Naast deze voordelen zijn voedselveilig telen, verlaging van de CO2 emissies en gecontroleerd waterverbruik belangrijke aandachtspunten. Buiten deze bedrijfsmatige aspecten is ook de zorg voor mens en planeet van belang. Een voorbeeld is het voedselveilig telen waarbij het telen met insectengaas en overdruk ervoor zorgt dat schadelijke insecten de kas niet inkomen. Hierdoor is het eindproduct weer een stap beter voor de mens en zullen er minder bestrijdingsmiddelen resten in het milieu terecht komen.

Mede door deze voordelen worden er weer 3 kassen opgeleverd met het Ultra-Clima concept in Frankrijk. Het project Olivier is een project wat gebouwd is voor de komkommerteelt en heeft een oppervlakte van 2,6 ha. De komkommers zullen geteeld worden op een hoogdraadsysteem en onder diffuus glas. De reden voor meneer Olivier is de energiebesparende voordelen die dit concept heeft te bieden en de hogere productie. Het project zal eind dit jaar opgeleverd worden.



Bij de projecten Agriland en Batanères is er nog een extra voordeel. In de streek Aquitanië (rond Bordeaux), waar deze projecten gebouwd worden, is het in de zomermaanden vanaf juni tot en met september door de hoge temperaturen lastig tot soms heel moeilijk telen. Met de Ultra-Clima kas wordt de buitenlucht door verdamping gekoeld en kan er zelfs in deze periodes goed worden geteeld. Beide projecten zijn goed voor gezamenlijk 10 ha en begin 2017 zullen de eerste tomaten planten worden gepland.

Deze projecten heeft KUBO in samenwerking met hun Franse agent Hortère Conseil gerealiseerd.

Voor meer informatie:
KUBO Group



Hortère Conseil
contact@hortere.fr
www.hortere.fr
Publicatiedatum: