Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LED-installatie voor slateelt op goten

Het PCG heeft geïnvesteerd in een nieuwe belichtingsinstallatie voor de serreafdeling met het mobiel gotensysteem. Het proefcentrum heeft al veel onderzoek gedaan naar de inzet van mobiele gotensystemen en belichting in de teelt. "Echter, door de recente evoluties van dit teeltaspect in de glastuinbouwsector werd dan ook besloten om de SON-T lampen volledig te vervangen door LED-belichting, waarbij de keuze uiteindelijk is gevallen op Philips LED Toplights."



Deze keuze kadert in de visie om onderzoek te voeren naar meer duurzame, rendabele en kwalitatievere teelten door verdere optimalisatie van teelttechnologieën en –technieken. De focus van het onderzoek zal in de toekomst liggen bij bladgroenten, maar ook kruiden zullen een plaats krijgen in dit verhaal.

De doop van deze installatie gebeurt in het kader van het LA-traject "LightMan" (VLAIO). Vorig jaar werden proeven opgezet voor het nagaan van het effect van het lichtspectrum op productie en kwaliteit van enkele slasoorten op MGS. SON-T lampen werden toen vergeleken met een nauw- en breed-spectrum LED.

Tijdens het huidige belichtingsseizoen zal gekeken worden naar het effect van een atypisch, besparingsgericht lichtregime op productie en kwaliteit van enkele slasoorten op MGS, waarbij dus gebruik zal gemaakt worden van de nieuwe LED-installatie.

Lees meer bij PC Groententeelt.
Publicatiedatum: