Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese Leamington krijgt Greenhouse Centre of Excellence

Leamington moet mogelijk zijn titel 'Tomatenhoofdstad van Canada' aanpassen nu het officieel plannen heeft aangekondigd voor een Greenhouse Centre of Excellence, waardoor Leamington de 'Kassenhoofdstad van Canada' wordt.

Afgelopen vrijdag ontving de Kamer van Koophandel van Leamington de lokale glastuinbouwsector voor een ceremonie waarbij het begin van een haalbaarheidsstudie werd aangekondigd dat het creëren van een Centre of Excellence zal onderzoeken. Het centrum zal de behoeften van de sector vertegenwoordigen en de vaardigheden, innovatie- en milieupraktijken helpen ontwikkelen van de glastuinbouwsector in Essex County.



Een subsidie van $75.000 van de Ontario Trillium Foundation zal een jaar lang de haalbaarheidsstudie financieren en een adviseur inhuren om de mogelijkheden te onderzoeken voor opleidingen en diploma programma's in de regio.

De plannen zijn een direct gevolg van de groei die de glastuinbouwsector in de regio Leamington al een paar jaar ondervindt. Telers hebben uitgebreid met toevoeging van nieuwe gewassen en kassen. De ambtenaren zijn ook optimistisch over de groei van de agribusiness sector in de regio en geloven dat een Centre of Excellence nodig is om deze belangrijke sector te dienen.


In een uitzending op CTV Windsor News zei Denise Ghanam van Ghanam Consulting dat het centrum nodig is ten behoeve van betere arbeidsvooruitzichten in de glastuinbouw, een van de belangrijkste economische pilaren in Leamington.

De studie zal ook kijken naar de mogelijkheden voor opleidingen en diploma programma's en het probleem aanpakken om jongeren te verleiden tot een carrière in de commerciële glastuinbouw. Verder zal het Centrum zich richten op het behoud van bestaande werknemers en het voorzien van scholing om hun vaardigheden te verbeteren en carrière te bevorderen met inbegrip van de carrières van gastarbeiders.

Begin van 2017 zal een speciale commissie ingaan op het achtergrondonderzoek en bijeenkomsten met potentiële belanghebbenden uit de sector.



Publicatiedatum: