Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse La Axarquia gaat meer dan 100 ha kassen over op teelt tropisch fruit

Hoewel het kasareaal in de regio La Axarquia ten opzichte van 2015 min of meer stabiel is gebleven met 741 hectare (slechts 9 ha minder), verliest de kasgroententeelt terrein aan subtropische vruchten, vooral mango's en avocado's.

Volgens gegevens van de Andalusische regering is de glastuinbouw in La Axarquía op het laagste niveau sinds 2010 (750). In vergelijking met 2001 (846) bedraagt de daling zo'n 12%. In andere Andalusische provincies, zoals Almeria en Granada, blijft het kasareaal groeien. In Almeria sinds 2001 met 3.911 ha (14%) en in Granada met 337 ha (13%).

Uit recente satellietbeelden van de Raad van Landbouw bleek dat het kasareaal aan de kust van Oost-Andalusië 33.596 ha bedraagt. De provincies aan de kust van Almeria hebben het grootste kasareaal, totaal 30.007 ha. Hiervan liggen 21.081 ha in Campo de Dalías, 8.245 in Campo de Níjar en Bajo Andarax en 681 in Bajo Almanzora. In Granada, aan de Costa Tropical, wordt het areaal geschat op 2.848 ha. In Malaga heeft de regio Vélez-Málaga slechts 741 ha.

In Almeria heeft de gemeente El Ejido het grootste areaal, 12.530 ha. In Granada is dit Motril, met 1.137 ha en in Malaga de gemeente Vélez-Málaga, met 383 ha. Die laatste vertegenwoordigt bijna de helft van de kassen van de regio La Axarquía, gevolgd door Torrox (184), Algarrobo (91) en Nerja (39).

In het oostelijk deel van Malaga zijn de meeste kassen gewijd aan de tuinbouw. De afgelopen jaren zijn veel telers, aangetrokken door de goede prijzen van mango's en avocado's, naar deze subtropische gewassen overgeschakeld of naar andere zoals papaja's en pitahaya's ten koste van de kasteelt.
Publicatiedatum: