Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje en Marokko voldoen aan Europese vraag naar kasgroenten

De meeste Nederlandse, Duitse, Belgische, Franse en Britse telers maken op dit moment de kassen klaar voor volgend seizoen. Spaanse en Marokkaanse producenten zitten daarentegen middenin de productie. Spaanse telers krijgen hoge prijzen voor hun producten door de grote vraag terwijl het aanbod laag is door slechte weersomstandigheden in de afgelopen weken. 

Spaanse en Marokkaanse producten worden op dit moment geëxporteerd naar Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Ook het Verenigd Koninkrijk is afhankelijk van import uit Spanje en Marokko. Volgens de laatste cijfers van Produce View komen op dit moment bijna alle cherrytomaten, paprika's en komkommers in Britse supermarkten uit deze twee landen. Dit zal waarschijnlijk niet veranderen in de komende paar weken, zelfs niet wanneer de eerste Nederlandse kaskomkommers op de markt komen aan het einde van dit jaar.


Kassen in Almeria, Spanje

Alle retailers waar ProduceView vorige week langs is geweest (Sainsbury, Asda, Morrisons, Co-op, Marks & Spencer, Waitrose, Aldi en Lidl) hebben komkommers van het Spaanse vasteland in de schappen. Tesco biedt komkommers aan die geteeld zijn op de Canarische Eilanden. De goedkoopste komkommers werden aangeboden door Aldi en Lidl voor €0,47 en de duurste zijn verkrijgbaar bij Asda voor €0,60. De meeste andere retailers vragen €0,54 per stuk. 

Spanje was drie weken op rij de enige leverancier van paprika's in Engeland. Driekleurig gemixte paprika's worden bij Aldi en Lidl voor €0,94 verkocht voor drie stuks, terwijl de meeste andere retailers ze aanbieden voor €1,07 tot €1,18. Marks & Spencer biedt ze aan voor €1,79. 

Marokko is nog steeds de hoofdleverancier van cherrytomaten deze week. Marokkaanse cherrytomaten worden aangeboden bij Tesco, Sainsbury, Asda, Morrisons en de Co-op. Aldi, Lidl, Waitrose en M&S boden vorige week Spaanse cherrytomaten aan. De cherrytomaten waarin het goedkoopst bij Aldi en Lidl voor €2,27 per kilo. Bij Tesco waren de cherrytomaten in de aanbieding voor €2,74 per kilo. De cherrytomaten waren het duurste bij Waitrose voor €3,58 per kilo. 

Dit artikel is opgesteld met behulp van cijfers geleverd door ProduceView. Voor meer informatie over hun Engelse retail reports: 

Market Intelligence Services Ltd
BGA House, Nottingham Road, Louth, Lincolnshire, LN11 0WB
United Kingdom
T: +44 (0)1507 353796
F: +44 (0)1507 600689
Email: info@produceview.co.uk
www.produceview.co.uk
Publicatiedatum: