Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fiscaal voordeel met zuiveringsapparatuur

De aanschaf van zuiveringsapparatuur voor het voorkomen van lozing van gewasbeschermingsmiddelen in het milieu kan leiden tot een fiscaal voordeel door het gebruik van de regelingen Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).
  • Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.
  • Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip.
Indien u de afgelopen drie maanden zuiveringsapparatuur heeft aangeschaft vergeet dan niet voor deze aanschaf een melding te doen voor MIA/Vamil (melden moet namelijk binnen drie maanden na aanschaf). Zuiveringsapparatuur valt onder Code F van de Milieulijst. Dit betekent 36% investeringsaftrek (MIA) en 75% afschrijving (Vamil). Investeringen waarop Energie-investeringsaftrek (EIA) is toegepast, komen niet in aanmerking voor MIA/Vamil.

Na melding bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) past u MIAVamil toe bij uw belastingaangifte. U ontvangt geen beschikking van RvO betreffende uw melding.

Zuiveringsapparaten
Op de milieulijst staan op dit moment drie zuiveringsapparaten die in aanmerking komen voor MIA/Vamil.

F 2145
Installatie voor het optimaliseren van de recirculatie van drain(age)water in de glastuinbouw
a. bestemd voor: het aantoonbaar vaker recirculeren van drain(age)water binnen het teeltproces ten opzichte van de bestaande situatie, door het verbeteren van de verwijdering van ziektekiemen of zouten, waardoor de lozing van drain(age)water verminderd of vermeden wordt,
b. bestaande uit: een installatie voor het doden van ziektekiemen of het verwijderen van zouten en al dan niet meetapparatuur.

F 2146
Voorzieningen voor het verwijderen van meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen in te lozen drain(age)water uit de glastuinbouw (aanpassing bestaande situatie)
a. bestemd voor: het tegengaan van de lozing van meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen afkomstig uit de glastuinbouw, waarbij de toegepaste zuiveringsinstallatie of -methode gewasbeschermingsmiddelen verwijdert met een rendement van ten minste 95%.
b. bestaande uit: waterzuiveringsapparatuur en al dan niet de volgende onderdelen; een debietmeter, een voorziening voor de opslag van te lozen drainwater en een meetinstrument voor de meting van concentraties van nutriƫnten, met uitzondering van voorzieningen die zijn opgenomen in het drainwaterrecirculatiesysteem.

F 2147 (nieuw)
Systeem voor gecontroleerde lozing voor de glastuinbouw
a. bestemd voor: het via buffering gedoseerd lozen van afvalwater op het riool door middel van een telemetriesysteem, waarbij op afstand het moment van lozen kan worden bepaald om overbelasting van de riolering te voorkomen, voor zover deze voorziening niet verplicht gesteld is door het bevoegd gezag,
b. bestaande uit: een waterbuffer, leidingen, meetapparatuur (zoals niveaumeting en watermeters) en een regeleenheid.

Bron: Glastuinbouw Waterproof
Publicatiedatum: