Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bij 69 procent staat groenten op tafel met kerst

We besteden weer meer geld aan het eten met kerst. Dit jaar is de Nederlander van plan gemiddeld 110 euro uit te geven aan boodschappen voor het kerstdiner. Drie jaar geleden was dat nog 85 euro. Dat komt naar voren uit een onderzoek dat Albert Heijn heeft laten uitvoeren.

De helft van de mensen kiest voor vertrouwde gerechten die niet al te ingewikkeld zijn, opgediend in drie gangen. In elk geval komt er vlees (70 procent) en groenten (69 procent) op tafel. Mannelijke thuiskoks kiezen vaker voor nieuwe, avontuurlijke gerechten en wild, volgens AH daartoe geïnspireerd door kookprogramma's op tv.

De helft van de thuiskoks vraagt gasten te helpen met het koken, een kwart vraagt gasten om een onderdeel van het menu mee te nemen. Ouders met kleine kinderen kiezen vaak voor gourmetten en frietjes.

Fysieke winkel
De meeste mensen (85 procent) doen de kerstboodschappen ruim van tevoren. Ze doen dat het liefst (95 procent) bij een fysieke winkel en niet online. Voor het kerstdiner-onderzoek ondervroeg de supermarktketen een representatieve groep van ruim duizend mensen van 25 jaar en ouder.

Bron: AH
Publicatiedatum: