Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese AGF-sector versnelt uitrol en efficiëntie met labeling richtlijnen

De European Fruit & Vegetable Working Group werd in september 2012 opgericht tijdens de global working session Fresh Produce Standards. Deze groep, genaamd GS1 in Europe-Fruit & Vegetable GS1 Standards deployment in Europe, werd opgezet om een geharmoniseerde implementatie van het GS1 systeem in de AGF sector te waarborgen. Tijdens het 3e EU Fresh Info Forum & Roundtable, georganiseerd door Frug I Com, werden twee nieuwe Europese richtlijnen gepresenteerd aan de industrie over de juridische aspecten van labeling en de etikettering van consumenteneenheden.

De AGF-handel is een wereldwijde handel met leveranciers van over de hele wereld die efficiënt handel moeten drijven. De AGF-sector neemt met de lancering van deze richtlijnen een nieuwe stap in efficiënt etiketteren en naleving van de wetgeving. De richtlijn over wettelijke labelvoorschriften bevat relevante Europese regelgeving voor de AGF sector voor allerlei soorten eenheden, d.w.z. consumenteneenheden en handelseenheden, zowel onbewerkt en bewerkt, en geeft aan wat op een label moet komen te staan. De tweede richtlijn over het labelen van consumenteneenheden gaat dieper in op best practices en sectorale overeenkomsten op basis van GS1 standaarden. Deze is onderdeel van een reeks richtlijnen over de gehele toeleveringsketen die gepubliceerd zijn door GS1 in Europe.

Alle Europese richtlijnen zijn gebaseerd op wereldwijde GS1 standaarden en richtlijnen en zijn aangevuld met relevante informatie voor de Europese markt. Deze publicaties benadrukken de toegevoegde waarde van GS1 standaarden voor de AGF-sector.

Meer informatie?
GS1 in Europe
Camille Dreyfuss

GS1 Germany
Klaus Förderer

GS1 Spain
Xavier Pujol

Frug I Com
Johan den Engelse


Publicatiedatum: