Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schaarste bij gedroogde chilipepers in China

Volgens een verslag van 6 december 2016 heeft de forse afname in productie van chilipepers uit de teeltgebieden Henan en Hebei geleid tot meer vraag op de markt. 



Door dit gebrek aan balans tussen vraag en aanbod zijn de prijzen gestegen. Op dit moment kost 500 gram aan chilipepers zo'n 7 RMB (€0,96). Gedroogde Qingdao-chili heeft een retailprijs van maar liefst 12 RMB (€1,65).

De schaarste in de Chinese markt voor chilipepers wordt volgens analisten verergerd doordat een groot deel van het product wordt opgeslagen. Hierdoor is het aandeel aan chilipepers dat op de markt wordt gezet erg beperkt, wat tot nog meer prijsstijgingen leidt. 

Met het einde van januari wordt een groot volume aan chilipepers vanuit India naar China geïmporteerd. Hierdoor zal naar verwachting de prijs van Chinese chilipepers weer zakken. Importeurs die in chilipepers investeren doen er goed aan het hoofd erbij te houden. Ze kunnen forse risico's met betrekking tot hun winstmarges lopen als ze zich nu blindelings in de huidige trend voor chilipepers storten. 
Publicatiedatum: