Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje en Marokko beantwoorden Europese vraag naar kasgroenten

Terwijl de meeste Nederlandse, Duitse, Belgische, Franse en Britse telers momenteel druk zijn met de voorbereiding van hun kassen voor volgend jaar, bevinden Spaanse en Marokkaanse telers en handelaren zich nog midden in hun productieseizoen. Spaanse telers ontvangen momenteel hoge prijzen voor hun producten, waar veel vraag naar is terwijl het aanbod achterblijft door het slechte weer van de afgelopen weken.

Spaanse en Marokkaanse oogsten worden momenteel naar Nederland, Belgiƫ, Frankrijk en Duitsland geƫxporteerd. Ook het Verenigd Koninkrijk is afhankelijk van Spaanse en Marokkaanse import. Volgens de meest recente gegevens van marktinformatiebureau Produce View halen de Britse supermarkten momenteel bijna al hun cherrytomaten, paprika's en komkommers uit deze twee landen. Naar verwachting zal deze situatie de komende paar weken niet veranderen, zelfs al worden de eerste belichte Nederlandse komkommers voor het eind van het jaar verwacht.


Kassen in Almeria, Spain

Alle vorige week door ProduceView bezochte supermarktketens (Sainsbury, Asda, Morrisons, Co-op, Marks & Spencer, Waitrose, Aldi en Lidl) boden komkommers van het Spaanse vasteland. Tesco biedt komkommers van de Canarische Eilanden. De laagst geprijsde komkommers worden door Aldi en Lidl aangeboden. Asda biedt de hoogst geprijsde voor komkommer. De meeste andere supermarkten bieden ze tegen een gemiddelde prijs.

Spanje is al drie weken op rij ook de enige Britse paprikaleverancier. Driekleurpaprika worden bij alle supermarkten aangeboden. Marokko is deze week nog steeds de belangrijkste leverancier van cherrytomaten. Marokkaanse cherrytomaten worden aangeboden bij Tesco, Sainsbury, Asda, Morrisons en Co-op. Aldi, Lidl, Waitrose en M&S hadden vorige week Spaanse cherrytomaten. Ook hier hadden Aldi en Lidl de goedkoopste cherrytomaten. Tesco bood de cherrytomaten ook met een actieprijs. Waitrose bood ze tegen de hoogste prijs.

Dit artikel is gemaakt op basis van gegevens van ProduceView. Voor meer informatie over hun Britse detailhandelrapporten:

Market Intelligence Services Ltd
BGA House, Nottingham Road, Louth, Lincolnshire, LN11 0WB
United Kingdom
T: +44 (0)1507 353796
F: +44 (0)1507 600689
Email: info@produceview.co.uk
www.produceview.co.uk

Publicatiedatum: