Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland: omzet AGF gestegen

In de eerste drie kwartalen van 2016 is de omzet van AGF in de Zwitserse retailsector gestegen. De omzet die behaald werd met zuivelproducten en drank daalde daarentegen.

Bij groenten, fruit en aardappelen steeg de omzet vergeleken bij vorig jaar respectievelijk met 3%, 5% en 4%. Bij fruit steeg de omzet van bessen en exotisch fruit het hardst. Tomaten en paprika's hebben een belangrijke rol gespeeld bij de positieve omzetontwikkeling bij groenten. Bij courgette en veldsla daarentegen werd een daling geconstateerd.

De gemiddelde prijs van groenten en fruit is aan het eind van de zomer gedaald. In augustus was er zoals gebruikelijk vooral bij tomaten sprake van een flinke prijsdaling. In september waren er vervolgens duidelijke prijsdalingen bij broccoli en bloemkool, evenals bij appelen. Voor veel producten liep het seizoen in eigen land in oktober langzaam ten einde. Wegens het grotere importaandeel kwam er een verdere algemene prijsdaling. Nadien zijn de prijzen langzaam weer gestegen, met name bij appelen, broccoli en bloemkool.

Grotere oogst bij tomaten en komkommers
In de eerste drie kwartalen van 2016 oogstte men in Zwitserland 12% meer komkommers en 3% meer tomaten dan in dezelfde periode vorig jaar. Juist aan het einde van het derde kwartaal hebben de warme temperaturen tot een late productiestijging in september geleid. Dit geldt ook voor veel andere vruchtgroenten zoals courgette en aubergines.
Publicatiedatum: