Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste zending vertrekt op 15 december

Mexico exporteert habanero-pepers naar Engeland

De eerste zending habanero-pepers van Quintana Roo gaat op 15 december naar Engeland. De voorzitter van Habanero Pepper Product System, Emilio Alamilla Mis, vertelde dat met deze zending de Europese markt geopend wordt. 

Momenteel hebben 29 van de 47 kassen in de staat een constante peperproductie. "Dankzij deze kwaliteit kan onze eerste zending naar Engeland en vanaf daar kunnen we gaan handelen op de Europese markt. De Mexicaanse markt is verzadigd, wat de prijs van pepers doet dalen." De voorzitter liet weten dat de groep habanero-producenten (Chunhuas) die hij vertegenwoordigt, drie kassen heeft die elke 18 maanden (één plantcyclus) elk 30 ton pepers produceren. 

José Francisco Texocotitla Beltran, agribusinessdirecteur van het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling (Sedaru) zei dat de overheidssector probeert een ruimte te huren in San Antonio, Texas, om de verschillende producten die in Quintana Roo worden geproduceerd, zoals habanero-pepers, honing, ananas, dragonfruit en papaja, te verkopen. Zo hoeven ze geen tussenpersonen in te zetten en kunnen de producenten meer winst maken dankzij de directe verkoop.

Source: sipse.com
Publicatiedatum: