Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jaarlijkse productie van 375.000 ton, waarvan 230.000 ton voor export

Spanje wijdt 30.000 hectare aan broccoliteelt

De eigenschappen van broccoli leren, een "superfood" die al meer dan 30 jaar geassocieerd wordt met Ribaforada, is het belangrijkste doel van de eerste Broccoli symposium dat Ribaforada zal houden op 9, 10 en 11 december.

Het dagprogramma combineert hoogstaande gastronomische activiteiten met activiteiten van een meer ontspannen en culturele aard. Jesús Mari Rodríguez, de burgemeester van de stad herinnert aan de verbintenis die zijn gemeente in 1980 is aangegaan om het gewas te introduceren. Het was aangegaan met de landbouwcoöperatie San Blas en een klein aantal pionierende telers die een nieuw wintergewas wilden proberen. Niemand kon zich voorstellen hoe broccoli ons landschap zou veranderen, door heel de Ribera zou verspreiden en het landbouwgewas zou worden waaraan het meeste areaal wordt toegewezen."

De burgemeester schat het totale areaal, gewijd aan broccoli in Spanje, op 30.000 hectare, met een jaarlijkse productie van 375.000 ton, waarvan 230.000 wordt geëxporteerd. Ribaforada is de hoofdproducent van Navarra en behoort tot de top vijf in Spanje. Het is een gewas dat economische activiteit, export, werkgelegenheid en gezondheid genereert.
 
Santiago Cordón, de Tudelan chefkok benadrukte het belang om de kinderen te enthousiasmeren voor deze groenten. Daarvoor wordt een workshop voor kinderen gehouden op zaterdag 10 december, "Zodat kinderen kunnen leren hoe je broccoli moet telen, verzorgen en klaar maken." Op dezelfde dag zal Cordón zelf een kookworkshop geven en een proeverij met broccoli in de hoofdrol.

Bron: Diario de Navarra

Publicatiedatum: