Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kazachstan investeert in agro-export

Kazachstan investeert in de bouw van een nieuw centrum voor de handel van alle agrarische producten die in het land produceert. Het centrum wordt gebouwd naast de Food Corporation. Het centrum wordt verantwoordelijk voor de financiering en verzekering van contracten en het zal telers bijstaan die de exportmarkt op willen. De focus ligt op de export van biologische producten.

Daarnaast is er een lijst opgesteld met exportlanden die prioriteit krijgen. Op de lijst staan vooral lidstaten van de Euraziatische Economische Unie, waaronder Rusland en landen in Centraal-Aziƫ. Ook zijn China, India en het Midden-Oosten op de lijst te vinden.

"Kazachstan heeft een groot potentieel voor de biologische productie en export daarvan, zeker aangezien we altijd al weinig chemische middelen gebruikt hebben in de landbouw," aldus de staatssecretaris van Landbouw Gulmira Issayeva

Kazachstan exporteert 970 soorten voedsel naar 118 landen. Van de 800 exporteurs heeft 20% een stabiele exportcapaciteit die de 1 miljoen dollar overstijgt.

bron: kazakh-tz.kz


Publicatiedatum: