Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special Jaaroverzicht 1-15 maart

Telers openen Greenblend

Een slecht begin van maart. Bij de Friese tomatenkwekerij Gardener's Pride heeft brand gewoed in de technische ruimte. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de gevolgen voor de teelt zijn nog onduidelijk. Gardeners Pride is het bedrijf van Cock en Marja van Overbeek.





"nieuw tijdperk voor bewerking van tomaten"
Telers verwerken collectief tomaten tot blend
Hoe veelzijdig de tomaat als product is, toonde Greenblend tijdens haar feestelijke opening op vrijdag 4 maart 2016. Greenblend, gevestigd bij Greenpack in Maasdijk, is een initiatief van de zes aandeelhouders die ook Greenpack oprichtten.




"Heibel Nijmegen - Bergerden overtrokken"
Het bericht dat Nijmegen 'geen heil' meer zou zien in het project Bergerden en om die reden uit de gemeenschappelijke regeling met Lingewaard stapt, is maar zeer gedeeltelijk waar. Dat zegt Wouter Groote, die als projectmanager nauw bij de herstructurering van het Agrocluster Lingewaard betrokken is.




"Asfaltgaten onderschat maar reëel probleem op kwekerijen"
"Asfaltgaten in oprijlanen zijn een bekend, maar onderschat probleem voor de sierteeltsector." Dat zegt Jeroen Vromans van asfalt-groothandel Roadwork uit Maasdijk.




Enkele jaren geleden besloten ze bij ZON fruit & vegetables de klokfunctie verder uit te bouwen. Sindsdien heeft de tijd niet stilgestaan. Het verkoopsysteem is gemoderniseerd, verder aangescherpt en inmiddels gelooft de organisatie zo sterk in het model, dat ze ook derde partijen op hun verkoopinstrument toe willen laten. "Onze klok mag van iedereen zijn. Maar wel op duidelijke en stringente spelregels. Niet de techniek, maar de spelregels zijn bepalend voor het succes van de klok.





Op vrijdag 4 maart werd de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van The Greenery op de zachtfruitlocatie in Breda. Dit was voor zowel vastgoedbedrijf WDP, The Greenery als de stad Breda een belangrijke stap. De afweging was om alle activiteiten van The Greenery te verzamelen in Barendrecht of te blijven in Breda. Uiteindelijk viel de keuze op vernieuwing van locatie Breda, schuin naast het oude gebouw. Op de huidige locatie aan het IABC in Breda wordt door WDP een nieuwbouwlocatie van circa 20.000 m² gerealiseerd.




Is België klaar voor de kilometerheffing? "Dat zal pas echt zichtbaar zijn op 1 april", vertelt Lode Verkinderen, secretaris generaal van Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV). Onlangs luidde de organisatie de alarmbel over de grote impact die deze heffing zal hebben op de transportprijzen. Het doorrekenen ervan is de enige optie om een faillissement te vermijden. De organisatie is druk bezig met de voorbereidingen. "We helpen onze leden met zaken om de nakende invoering voor te bereiden."



Publicatiedatum: