Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eerste oogst in februari

Eerste tomaten Levarht en HongFu International geplant in Chinese kas

Het Nederlandse Levarht werkt samen met het Chinese HongFu International Agriculture om in China tomaten te telen. Volgens Geert Leffers van HongFu International was er al langere tijd een wens om samen met Levarht en een aantal financiƫle partners tomatenteelt in China op te zetten. Dankzij het opzetten van op Nederlandse technologie gebaseerde teeltkassen in combinatie met zorgvuldig geselecteerde tomatenrassen is dit nu gelukt, aldus Leffers.



De eerste tomatenplanten zijn al bij de teeltkassen afgeleverd. In de komende dagen worden er volgens plan 180.000 planten op hun plek gezet, waarna de natuur zijn werk moet doen. De eerste cherry-, vlees-, en trostomaten worden naar verwachting in het begin van februari geoogst. 



"Dit is echt een geweldige dag voor al onze collega's en partners. Ze hebben allemaal ontzettend veel tijd en energie in dit eerste project gestoken," zegt Geert Leffers. "We kunnen allemaal trots zijn op wat we hebben bereikt."

Volgens directeur Li Zhaoyang is dit slechts het begin van een ambitieus plan. "Vandaag is een belangrijke dag voor ons, maar het is ook een belangrijke stap voor groei in de toekomst," aldus Li Zhaoyang. 

Beijing HongFu International Agriculture en Levarht hopen dat ze in China een nieuwe standaard vast kunnen stellen voor de teelt in China. Samen willen ze de lat hoog leggen voor zaken als biologische gewasbescherming, voedselveiligheid en de selectie van nieuwe en verbeterde tomatenrassen.
Publicatiedatum: