Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS heropent deuren voor Spaanse paprika's

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft het Spaanse ministerie van Landbouw en Visserij, Voeding en Milieu een officiƫle machtiging gegeven voor de export van Spaanse paprika's. Met de autorisatie worden de intense onderhandelingen tussen beide ministeries beƫindigd. De onderhandelingen waren in december 2015 van start gegaan nadat de export werd onderbroken om fytosanitaire redenen.

Meteen nadat de markt dichtging, bezochten Spaanse landbouwtechnici de getroffen kassen. Ze beoordeelden de naleving van de vereiste omstandigheden en het exportprotocol in samenwerking met de producenten en exporteurs. Zo werd alle informatie verzameld waar de inspectiedienst van de Verenigde Staten om vroeg.

De uitwisseling van informatie tussen het ministerie en de Amerikaanse Inspectie voor Dier- en Plantgezondheid (APHIS) werd eind november afgerond met een bezoek van een delegatie technici van de APHIS. Toen zagen ze dat de Spaanse controles en certificeringsplannen strikt en serieus zijn. De Amerikaanse inspectiedienst waardeerde vooral de software-applicatie van CEXVEG (buitenlandse plantenhandel van het ministerie) voor het beheren van de import en export en besloot dat ze vertrouwen kan hebben in de Spaanse controle en in het certificeringssysteem. Ook zou Spanje wel beschikken over de capaciteit om problemen op te lossen om te blijven voldoen aan de fytosanitaire eisen.

Spanje kan onmiddellijk beginnen met exporteren na de machtiging: de geautoriseerde exportperiode loopt van 1 december tot 30 april. Het belang van de Spaanse paprika export in de Verenigde Staten is kwalitatief. Het is een stabiele en strategische markt waar het land gemiddeld 3.000 ton paprika's naar exporteert.
Publicatiedatum: