Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Matthwe Rawson, voorzitter Britse vereniging voor spruittelers:

Mensen verpesten smaak spruitjes door ze te koken

Volgens Matthew Rawson, voorzitter van de Britse vereniging voor spruittelers, bereiden we spruiten helemaal verkeerd. "De meeste mensen koken spruitjes, maar dat is simpelweg zonde. Zo nemen ze veel te veel water op, waardoor ze zompig, smaakloos en eigenlijk gewoon waardeloos worden. Mensen blijven zo spruitjes maar verpesten, terwijl er heel wat andere manieren zijn om spruitjes te bereiden", vertelt hij. Je kunt ze beter bakken in de pan, grillen in de oven of stomen.


Een gerecht van chefkok Michel van der Kroft van 2-sterrenrestaurant 't Nonnetje. Foto Joost Rouwhorst


Spruiten ga je ook waarderen door ze gewoonweg te blijven eten. "Eigenlijk gaat het vooral over het wennen van de smaakpapillen aan de smaak van de groente en dat staat gelijk aan het leren lusten van die groente", aldus Laura Vandeweghe, psychologe aan de UGent.

Bron: Goedgevoel.be
Publicatiedatum: