Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Dijck: Nieuwe klanten dankzij slateelt op water

Dankzij de slateelt op water heeft Van Dijck Groenteproducties nieuwe klanten mogen verwelkomen. Dat vertelt Peter Van Dijck in een interview aan duurzaambedrijfsleven.nl.

Begin dit jaar startte Van Dijck Groenteproducties, van origine een vollegrondsgroententeler, met de teelt van sla op water, op 5 ha in Siberië. Aanleiding daartoe was de vraag van Lidl. "Lidl nam eerst sla uit de grond af, maar we hadden steeds meer bestrijdingsmiddelen nodig om dat product gezond te houden. Er waren daarnaast steeds meer problemen met de stabiliteit en leverbetrouwbaarheid, te wijten aan onder meer de instabiele weersomstandigheden. Dat maakte de toevoer voor Lidl onzeker. Nu we alles kunnen sturen, zijn we een stabielere en betrouwbaardere leverancier", vertelt Peter.

Niet alleen Lidl profiteert van de nieuwe teeltmethode, ook andere klanten hebben zich gemeld. "Veel grote verwerkingsbedrijven halen hun producten in de zomer uit Nederland en in de winter uit Spanje. Zij willen continuïteit en schone producten met zo min mogelijk spuitmiddel. Ze kunnen dus geen hagelbui gebruiken. Met onze productiewijze is jaarronde en schone productie mogelijk, waardoor gewassen niet meer uit het buitenland hoeven te worden gehaald. Dat scheelt ook transportkilometers."

Lees het hele artikel hier.
Publicatiedatum: