Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Franse formule nu ook in Nederland

Eerste Buurderij van Nederland opent haar deuren

Op dinsdag 13 december opent de eerste Nederlandse Buurderij haar deuren in de Ceuvel in Amsterdam Noord. De Buurderij is een plek die buren en boeren verbindt: je hebt persoonlijk contact met de teler die jouw groenten net van het land gehaald heeft. Elke week staan boeren er met onder meer hun lokale groenten, fruit, brood en zuivel, die je als buur van te voren online bestelt via www.boerenenburen.nl.



De Buurderij
De eerste Nederlandse Buurderij is gestart door Anne Verhulp en haar compagnons: "Alle producten op onze Buurderij leggen gemiddeld een afstand af van 11 kilometer naar de consument. Dat is veel dichterbij dan de duizenden kilometers die producten normaal naar een supermarkt afleggen."

Buren kunnen elke week via de website hun eigen boodschappenlijstje samenstellen, waardoor alle producten op bestelling worden geoogst of bereid. Hierdoor zijn ze niet alleen vers, maar gaan de telers ook zonder overschotten naar huis. Dat betekent minder voedselkilometers en geen voedselverspilling. Op de Buurderij ontvangen boeren 80% van de verkoopprijs voor hun producten.



Uniek is dat iedereen zijn eigen Buurderij kan beginnen met hulp van het platform Boeren & Buren. De allereerste Nederlandse Buurderij werd opgezet door kok Marianne van den Heuvel, student Lotje Hogerzeil, en communicatiedeskundige Anne Verhulp. Als Buurderij-verantwoordelijken zorgen zij voor een gevarieerd aanbod van lokale groenten, fruit en andere producten. Anne: "Het toffe van het starten van je eigen Buurderij is dat je zelf kiest met wie je werkt. Wij kennen de producten en weten dat ze goed zijn; zowel qua smaak als productiewijze. Zo creƫren wij ons eigen lokale voedselsysteem".

Daarnaast bouwen Buurderij-verantwoordelijken een netwerk op van buren die elke week bij Buurderij de Ceuvel ontspannen hun boodschappen doen. Marianne, die in het dagelijks leven werkt als kok: "Als je houdt van lekker eten, contact met mensen en je wilt meewerken aan een nieuwe manier van consumeren, dan is het starten van je eigen Buurderij een heel goed idee."

Boeren & Buren biedt ondernemende mensen zoals Marianne, Lotje en Anne de kans om een eigen Buurderij te beginnen, en dat kan overal in Nederland. Als vergoeding voor de tijdsinzet verdienen Buurderij-verantwoordelijken 10% van de wekelijkse omzet. Binnenkort opent de tweede Nederlandse Buurderij in De Rijp.

Opening Buurderij de Ceuvel
13 december 2016, 18-20 uur
Adres: Korte Papaverweg 4, 1032 KB Amsterdam

Voor meer informatie:
www.boerenenburen.nl
Publicatiedatum: