Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zaadsector neemt toe tot US$113 miljard in 2022

Een verslag over de zaadsector genaamd "De zaadsector per Gewassoort (oliezaden, granen, groenten en fruit), Type (GGO en conventioneel), Eigenschap (Het soort weerstand tegen gewasbeschermingsmiddelen), Behandeling (behandeld of niet behandeld) en Regio - Wereldwijde Prognose voor 2022" gaat uit van een toename in deze sector.

Volgens het verslag is de wereldwijde markt in de laatste paar jaar exponentieel toegenomen. De omvang van de markt wordt met 2022 geraamd op US$113,28 miljard (€106,45 miljard), met vanaf 2017 een jaarlijkse groei van ongeveer 9,9%.

Het snelst groeiende segment van de zaadsector komt neer op conventionele zaden. Deze zaden hebben meer groei, een hogere opbrengst, meer weerstand tegen ongedierte en ziektes en een grotere omvang. Ook nemen dankzij veranderend consumentengedrag en verwachtingen van de voedingssector de mogelijkheden voor conventionele zaden toe. De markt voor conventionele zaden werd in 2016 gedomineerd door Noord-Amerika.
Publicatiedatum: