Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sundrop wil duurzame teelt uitbreiden naar buitenland

Het Australische Sundrop, dat jaarlijks 12.000-15.000 ton tomaten produceert met gebruik van zonne-energie en zeewater, wil de stap naar het buitenland maken.

Sundrop opende in oktober officieel haar vier door zeewater gekoelde kassen, die elk vijf hectare beslaan. Volgend jaar lanceert Sundrop een eigen merk. De Sundrop-tomaten zullen verkrijgbaar zijn in Coles supermarkten in heel Australië.

Buitenland
Volgens Managing director Steve Marafiote kijkt Sundrop nu naar andere locaties in Australië en in het buitenland. Ook wil het bedrijf andere gewassen gaan telen in de kas, zoals komkommers, paprika's, bessen en sla.

Marafiote: "We willen graag eerst beginnen in Port Augusta. De toepassing van de technologie kan verschillen – er staat nog niks vast, maar het zal altijd gaan om leveringen aan onze partner Coles. We hebben ambities, maar kunnen momenteel nog niet precies zeggen wat de volgende stap is."
Publicatiedatum: